PAVILIONS

Location: Haringey, London, UK
Client: Private
Construction Cost: £100K

[ PRIVATE RESIDENTIAL ]
[ 0904 ]

Summary text


. FURTHER PAVILIONS

Location: Southwark, London, UK
Client: Private
Construction Cost: £50K

[ PRIVATE RESIDENTIAL ]
[ 0302 ]

Extending this large house in South London relies on an ambiguity in the new work as a house extension or as a detached garden entity. The glazed 'pavilion' with its planted roof cuts into and extends the existing kitchen, connecting it to the landscape beyond.

Previously lost, the original rear façade with its bay window is returned to the garden elevation. Internally, services and clutter are absorbed by two dynamic walls, leaving a floating oak bench and seat to lead the composition.


 

Location: Stafford, Brisbane, Australia
Client: Private
Construction Cost: $5K

[ PRIVATE RESIDENTIAL ]
[ 0729 ]

Summary text


 

Location: London, UK
Client: Private
Construction Cost: £25K

[ PRIVATE RESIDENTIAL ]
[ 0405 ]

Summary text


 

Location: Haringey, London, UK
Client: London Borough of Haringey via the RIBA

[ URBAN DESIGN/LANDSCAPE DESIGN/EDUCATION }
[ 1001 ]

The site is a neglected corner of the Fuel Lands Allotments in East Finchley, N2. It forms a unique ‘hinge’ point between the local landmarks of: the allotments site, ColdFall Wood, the St Pancras and Islington Cemetery, and the Muswell Hill playing fields.

This scheme seeks to intensify use of existing allotments, provide a public education resource, and establish links between important local landmarks. A small market pavilion is created in a neglected corner of the Fuel Lands allotment perimeter to Coldfall Wood. The pavilion provides a grower's market and an education facility A new path picks it’s way through the trees from the pavilion down to the playing fields. A day out is now possible: market visit, walk in the woods, playing on the fields. The cafe and toilets support these visits, especially for families. The pavilion is constructed of certified sustainable timber, and finished with a clear polycarbonate roof and a permeable paved floor surface.