Courtyard 02 night.jpg


Part of a 25 Ha masterplan and architectural design of multi-residential scheme including all housing and services buildings. The proposals included multiple scenario testing and the negotiation of major utilities positioning. 

Location: Greenwich Peninsula, London, UK
Client: Knight Dragon
Consultants: Whitby Wood, Skelly & Couch, Artelia, Optimise
Cost: £1M

[ 1606 ]


Building D3 is positioned on the eastern corner of the Design
District facing Central Park. The building design is that of a
protected box sitting within an outer skin that acts as both solar shading and balustrade at first and third floor levels. The design plays with scale by greatly over-sizing the uninterrupted window openings that are positioned across floors. These also allow unparalleled views of the park. The simplicity of the layout and form is softened by the semi-transparent, horizontally rippled, white perforated metal outer skin. This outer layer gives the building an ephemeral appearance with the depth and shadows of the balconies and box within being visible. The doors to all façades are also repetitive and over-scaled, sitting behind the outer skin to allow natural cooling of the building during day and night. These doors also allow access to the first floor balconies on the southern
façades which means that the activity around the building at
ground level is replicated across the façade.

The building’s core and main entry point face onto the shared
working courtyard to the north. The movement within the feature stair is clearly visible from this shared space and in turn from the main square. The stairwell is both top and side lit to maximise daylighting and is used to access the roof terrace. The rooftop is expressed as a platform on which a series of rooftop objects are placed. Core elements become sculptural at this level and additional temporary objects are possible, some functional, some sculptural. At ground level the large glazed openings to all façades offer views through the building further increasing the building’s lightweight, transparent feel.

Interior Render 2nd Floor.jpg